CV

Sopraano Jonna Imeläinen aloitti musiikinopiskelunsa pianonsoitolla Lappeenrannan musiikkiopistossa vuonna 1986. Laulunopiskelut hän aloitti samassa opinahjossa vuonna 1995 opettajinaan Risto Savolainen ja Sini Kouvonen. Imeläinen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi sekä Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta (nyk. Metropolia) laulupedagogiksi vuonna 2008 laulunlehtori Marjut Hannulan johdolla. Imeläinen on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Heikki Pellinen, Robin Bowman, Collin Hansen ja Anssi Hirvonen.

Jonna Imeläinen on esiintynyt lukuisien kuorojen ja orkesterien solistina Suomessa ja ulkomailla. Imeläisen laajaan konserttiohjelmistoon sisältyy niin klassinen kuin kevytkin laulumusiikki aina barokista jazziin.  Imeläisen esitettyyn kirkko-ohjelmistoon kuuluvat mm. Faurén Requiem, Vivaldin Magnificat ja Gloria, Saint-Saënsin Jouluoratorio ja Pergolesin Stabat Mater. Tämän lisäksi hän on kantaesittänyt suomalaisten säveltäjien (mm. J. Linjama, K. Chydenius, S. Simola) vokaaliteoksia. Imeläinen on tehnyt uransa aikana yhteistyötä useiden kapellimestareiden kanssa, heistä mainittakoon Susanna Mälkki, Dmitri Slobodeniuouk, Jani Sivén, Satu Simola ja Toomas Kapten.

Konserttilavojen ohella Imeläinen on esiintynyt myös näyttämöllä, mm. pääroolissa Oulun kaupunginteatterin suurmusikaalissa Keisarin valssi. Jonna Imeläisen oopperarooleja ovat olleet mm. Mozartin Taikahuilun 1. Nainen, Humperdinckin Hannu ja Kerttu oopperassa Kastekeijun rooli sekä viimeisimpänä oopperaroolina mainittakoon päärooli Just Jeannette, Penhorwoodin koomisessa oopperassa Too Many Sopranos.

Solistiuransa lisäksi monipuolinen sopraano on toiminut aktiivisesti musiikin eri saroilla, muun muassa laulunopettajana, korrepetiittorina (mm. Jesus Christ Superstar/Lpr kaupunginteatteri), kuoronjohtajana, urkurina, sovittajana sekä tuottajana. Imeläinen on myös Soidaan! ry:n perustajajäsen.

Jouluna 2010 Jonna Imeläinen ja laulaja Harri Iljin julkaisivat 10-vuotisen konserttiperinteensä kunniaksi oman joululevyn ”Ajaton joulu”. Levyllä on mukana joukko lappeenrantalaisia ammattimuusikkoja mm. Marleena Olli (viulu), Jani Pola (piano), Esa Niiva (saksofoni) sekä Taru Ritavesi (piano). Levyllä on mukana myös kaksi kantaäänitystä. Levyn nimikkokappale ”Ajaton joulu” on Satu Simolan käsialaa sekä toinen joululaulu ”Mökit nukkuu lumiset” on Mikko Hurmeen sävellys tunnettuun Eino Leinon runoon.

Tulevat haasteet vievät Jonna Imeläisen Joensuun kaupunginteatterin lavalle, jossa hän esittää Marian naispääroolin musikaalissa Sound of Music sekä harjoittaa samaan musikaaliin lapsikuoron. Musikaalin ohjaa Mikko Rasila ja kapellimestarina toimii Esko Kauppinen. Musikaali saa ensi-iltansa 24.9.2011.